Espresso kafa
Espresso je kafa za koju se smatra da je nastala u Italiji, iako je prvi aparat napravljen u Francuskoj, još početkom XIX veka. To je kratki kafeni napitak, ima ga oko 40 ml u šoljici i može se ispiti u jednom gutljaju. Espresso se pravi od posebnih vrsta kafe, pomoću aparata kojim se vrela voda pod jakim pritiskom propušta kroz kafu a ceo proces traje oko 20 sekundi. Mnogima je ta količina nedovoljna pa je u modu ušao takozvani dupli espresso. Produženi espresso je naziv za espresso kojem se dodaje malo veća količina vode ili mleka, zavisno od ukusa...

Nudimo Vam sledeće vrste espresso kafa:

Venecija

Mešavina najfinijih vrsta Arabikai Robusta kafe.

Pakovanje 1 Kg

Transpotno 6 kg

 

4eb554637c1b291866644ab7d89eab5a--mmf250x250

 Trieste

Mešavina najfinijih vrsta Arabika i Robusta kafe.
Poznatija kao Silver

Pakovanje 1 Kg

transpotno 6 kghausbrandt trieste

Oro casa

Mešavina najfinijih vrsta Arabika i Robusta kafe.

Pakovanje 2x0.5 Kg

transpotno 6 kg

 

oro casa

Espresso

Mešavina najfinijih vrsta Arabika
i Robusta kafe.
Poznatija kao Gold.

Pakovanje 1 Kg

transpotno 6 kgespresso

 

 

Intermezzo

Intermezzo precizno prati savremeni trend korišćenja isključivo najkvalitetnijih Arabika pri spravljenju espresa. Intermezzo espresso mešavina je više nego uspešan izlet u ovakvu neitalijansku, atipičnu varijantu napitka. 

 
250g-espresso